Avantajele obținerii unui certificat Cambridge

Ministerul Educaţiei din România permite echivalarea anumitor certificate lingvistice cu proba de limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat. Certificatele Cambridge PET, FCE, CAE, CPE şi BEC, indiferent de calificativ, doar cu menţiunea promovat (PASS), sunt incluse în Lista examenelor cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, care pot fi recunoscute şi echivalate cu proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – OMEN nr. 3483/15.05.2014.

Departamentul Cambridge Assessment ESOL din cadrul Universităţii Cambridge este lider în evaluare lingvistică, iar certificatul obţinut în urma susţinerii unui examen Cambridge reflectă nivelul de competenţă lingvistică al candidatului. Certificatele eliberate de Cambridge ESOL reprezintă un element valoros în portofoliul personal al absolvenţilor de liceu (dosar de înscriere pentru studiu sau pentru obţinerea unor burse în străinătate, recrutări pentru locuri de muncă)

Examinările Cambridge sunt complexe şi eşalonate pe mai multe niveluri, conform Scării Comune de Referinţă Europene, oferind posibilitatea oricărui elev, din clasa a V-a până în clasa a XII-a, de a opta pentru susţinerea examenului de la nivelul pentru care este pregătit – YLE, KET, PET, FCE, CAE sau CPE.